5 zomerse bestemmingen

Op een regenachtige dag zoals vandaag, kan ik niet wachten tot het weer zomer is! Om alvast in een zonnige stemming te komen, droom ik graag weg over een zomerse vakantiebestemming. Veel zon, warm, stand, maar ook mooie natuur en oude gebouwen. Voor dit jaar heb ik alvast een lijstje gemaakt met 5 bestemmingen die me supertof lijken om heen te gaan.

1. Mexico

Tulum-Mexico

Helemaal aan de andere kant van de Atlantische oceaan, Mexico. Ik denk dan als eerste aan een woestijnachtig landschap, sombrero’s en taco’s, maar Mexico heeft zoveel meer te bieden! Het land is supergroot en heeft daarom veel verschillende landschappen. Naast het woestijnlandschap, heeft Mexico ook tropische regenwouden, rotsformaties en prachtige koraalriffen. Hier kan je heel goed snorkelen en duiken. Mexico was vroeger het thuisland van de Maya’s, daarom liggen er in het hele land oude Maya tempels die je kan bezoeken.

2. Griekenland

Santorini-Greece-5

Iets dichter bij huis ligt Griekenland, ook een prachtig land met een rijke cultuur. Er zijn naast de mooie natuur, veel oud-Griekse bezienswaardigheden te vinden. In Athene staat bijvoorbeeld de wereldbekende Akropolis, die hoog boven de stad uitsteekt. Overal op het hele vaste land zijn ruïnes te vinden van tempels, steden en amfitheaters. Griekenland heeft een heleboel kleine eilandjes met elk hun eigen sfeer. De Cycladeneilanden zijn misschien wel de bekendste, ze staan bekend op de witte huisjes met felblauwe details.

3. Maleisië

cameron-highlands-malaysia

Maleisië is een veelzijdig land waar je voor allerlei soorten vakanties terecht kan. Veel van de bezienswaardigheden kan je in het gebied rondom Kuala Lumpur vinden, de hoofdstad van Maleisië. Ook de Cameron Highlands ten Noorden van de stad mogen niet vergeten worden. Hier vind je uitgestrekte theeplantages in de groene bergen en heuvels. Wil je echt de jungle in? Dan moet je op Borneo zijn! Hier vind je grote nationale parken met tropisch regenwoud. Hier leven veel verschillende planten en dieren, zoals neushoorns en de orang oetang.

4. Kroatië

these-awesome-croatian-tours-take-you-to-game-of-thrones-filming-locations

Kroatië is misschien niet het eerste land waar je aan zou denken als een zomerse bestemming, maar is zeker de moeite waard! In Kroatië vind je veel middeleeuwse stadjes en Romaanse bouwwerken. De binnenstad van Dubrovnik heeft veel historische bouwwerken en is echt een aanrader! In het nationale park Krka vind je vele rivieren, meren en indrukwekkende watervallen.  Als je tocht liever de zee en het strand opzoekt tijdens je vakantie, dan kan je heel goed terecht bij de stranden van de Adriatische Zee.

5. Marokko

DYNAMICP182522

Marokko mocht natuurlijk niet aan mijn lijstje ontbreken. Hoe meer foto’s en reisverhalen ik over dit land zie en lees, hoe liever ik het wil bezoeken. Berberse bouwwerken, kronkeligge smalle straatjes, kleurrijke soeks, kamelen, moskeeën en palmtuinen. Een bezoek aan de koningsstad Marrakesh brengt je in sprookjesachtige sferen. Op het  Djemaa el Fna plein vermaken muzikanten, slangenbezweerders en acrobaten het publiek. En met een tour op de rug van een kameel, kan je de prachtige zandduinen en oases van de Sahara ontdekken.

Naar welke zomerse bestemming zou jij graag heen gaan?

Advertisements

2 thoughts on “5 zomerse bestemmingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s