7 free things to do in San Francisco

San Francisco is een hele mooie stad, waar je veel kan zien en doen. Een vliegticket is helaas aan de dure kant, maar er zijn genoeg dingen die niks kosten! Tijdens mijn vakantie in San Francisco heb ik heel veel gezien en een heleboel gedaan, maar het budget was niet onbeperkt. Ik heb een lijstje gemaakt met 7 bezienswaardigheden die helemaal gratis zijn.

1. Golden Gate Bridge  San Francisco, Golden gate bridge De Golden Gate Bridge is hét symbool van San Francisco. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen! Omdat deze brug staat op de enige plaats waar de wind vanaf de kustlijn, landinwaarts kan gaan, is het vaak heel mistig. Met wat geluk kan je de brug zien. Overdag heb je vrij toegang tot de brug, je kan dan zelfs naar de andere kant lopen.

2. Fisherman’s Wharf San Francisco, Fisherman Wharf, ship Fisherman’s Wharf is een vrij toeristische plek waar je zeehonden, winkeltjes, oude schepen en attracties kan vinden. Niet alles is gratis, maar gelukkig kost kijken geen geld. Vanaf Fisherman’s Wharf kan je langs de baai naar de Golden Gate Bridge wandelen.

3. China Town

San Francisco, china town   San Francisco, China town De China Town in San Francisco is de grootste China Town ter wereld. Toch bestaat het maar uit een paar straten. Het is een gezellig wijkje waar je veel leuke souvenirtjes kan vinden. In de avond is de straat verlicht met lampionnen die boven de straat hangen.

4. Golden Gate Park 20130627-20130627_141359 Op de kaart leek het Golden Gate Park niet zo groot. Maar toen ik van de ene kant naar de ander kant liep, was het toch een stuk groter dan gedacht. In het park zijn veel verschillende attracties te vinden: grasveldjes, bloementuinen, een golfbaan, een museum en er staat zelfs een universiteit. Op zondagen in de zomer zijn er gratis concerten. In het Golden Gate Park kan je ontsnappen aan de drukte van de stad en ontspannen. Een leuk detail, aan de zeezijde van het park kan je een Hollandse windmolen vinden.

5. Japan Town 20130622-20130622_131353 San Francisco is een  stad met veel culturele wijken. Voor de liefhebbers van Japan, is er ook Japan Town. Deze wijk bestaat uit een aantal straten met Japanse huizen en winkels. Ook staat er een Japanse Peace Pagode. In vergelijking met China Town, oogt Japan Town een stuk ruimer, ook is het veel minder toeristisch.

6.  Painted ladies San Francisco De Painted Ladies zijn de meest gefotografeerde huizen van San Francisco. De rij huizen bestaat uit geschilderde Victoriaanse huizen. De Painted Ladies hebben hun bekendheid te danken aan de vele promotie voor promotie en series in de jaren ’70. Veel van dit soort huizen zijn verwoest tijdens een grote aardbeving in 1906. In de wijk Haight-Ashbury zijn nog meer geschilderde Victoriaanse huizen te vinden.

7. Lombard Street 20130622-20130622_152350 De Lombard Street is misschien wel de meest bekende straat van San Francisco.  De straat met 8 haarspeldbochten is een favoriete attractie voor toeristen die een bezoek brengen aan de stad. Zeker met de auto! Er stond een grote rij auto’s te wachten aan de andere kant van het kruispunt om een ritje door de straat te maken. De straat wordt opgefleurd door heggetjes en bloemen.

Wat lijkt jou leuk om in San Francisco te zien?

Advertisements

11 thoughts on “7 free things to do in San Francisco

 1. Inge says:

  Wat tof dat je daar geweest bent zeg, jaloers! Het is toch wel een droom om ooit die brug in het echt te zien! Al staan LA en New York nog iets hoger op mijn lijstje.
  Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO

  Like

  • flowersandpearls says:

   LA lijkt me ook gaaf! Achteraf baal ik wel een beetje dat ik de stad niet bezocht heb, want ik had daar gewoon een tussenstop. Heel veel mensen die naar San Francisco gingen, bezochten ook LA en Las Vegas. Ze liggen relatief dicht bij elkaar, dus het valt goed te combineren!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s