Recept – Chocopannekoekjes

wpid-img_20150315_005331.jpg wpid-img_20150315_004718.jpg

Ik ben dol op koken en chocolade! Daarom gaf ik de pannenkoekjes voor het ontbijt een twist, namelijk met cacao en Nutella. De pannenkoekjes zijn snel en makkelijk te maken. Voor dit recept ben ik uitgegaan van 1 persoon. Kijk je mee?

Voor dit recept zijn maar een paar ingrediënten nodig:

♥ 1 Ei

♥ Zelfrijzend bakmeel/ bloem

♥ Cacaopoeder

♥ Melk

♥ Nutella

♥ Banaan

♥ Boter

wpid-img_20150315_004424.jpg wpid-img_20150315_004549.jpg

Breek eerst het ei boven een kommetje. Klop daarna het ei met een vork door elkaar. Voeg dan een scheut melk toe (200 ml), dit is afhankelijk van het aantal pannenkoekjes dat je wilt maken. Voeg daarna een aantal lepels (4 EL) zelfrijzend bakmeel of bloem toe. Ik gebruik zelf meestal zelfrijzend bakmeel, omdat de pannenkoekjes dan iets luchtiger worden. Meng dit tot een gladde massa. Voeg dan een lepel cacaopoeder toe. Mix dit door het beslag.

wpid-img_20150315_004934.jpg

Zet de pan op het vuur en smelt een klontje boter. (Ik heb een kleine koekenpan gebruikt) Neem een soeplepel met beslag en giet deze in de pan. Verdeel het beslag gelijkmatig over de pan. Bak het pannenkoekje aan beide kanten bruin. Omdat het beslag al bruin is, moet je iets beter opletten of het wel echt gebakken is, of dat het niet verbrand.

wpid-img_20150315_005122.jpg wpid-img_20150315_005532.jpg

Als het pannenkoekje klaar is, smeer er dan een laagje Nutella op. Hoewel de pannenkoekjes zo ook al heel lekker zijn, wilde ik toch nog iets extra’s toevoegen. Ik heb plakjes banaan op de pannenkoekjes gedaan, zodat het nog lekkerder is en gezonder. Eetsmakelijk!

Heb jij wel eens chocoladepannenkoeken gegeten?

11 thoughts on “Recept – Chocopannekoekjes

Leave a comment