Essence – review cleansing gel & moisturizing cream

20150312-DSC_0460

Ik had deze gezichtsverzorgingsproducten van de ‘My skin’ lijn van Essence al een tijdje liggen om een review over te maken. Ik zag ze in de winkel liggen voor een mooi prijsje, dus nam ik ze mee. Natuurlijk heb ik ze eerst een poosje gebruikt, om het effect ervan te meten.

“limoenextracten en komkommersap zorgen voor een frisse boost en een heerlijk zachte huid!”

Dit belooft veel goeds!

Ik gebruikte hiervoor een gezichtsreiniger van De BodyShop, maar helaas was deze niet mild genoeg voor m’n huid. Daarom sprak het woordje ‘soft’ mij aan. De producten zien er aantrekkelijk en fris uit, dus was ik heel benieuwd of het zou werken.

20150312-DSC_0463

De soft cleansing gel reigint intensief (& mild) de huid. Het verwijdert vuil, make-up en overtollige talg. Ik gebruikte dit product meestal in de avond voor het slapen gaan. Ik merkte dat het echt een verfrissend effect had, mijn huid voelde na gebruik schoon aan. Ook de geur van komkommer en limoen ruikt lekker.

20150312-DSC_0490

De gel is lichtgroen en doorzichtig en het is makkelijk aan te brengen. Ook het afspoelen gaat makkelijk. Na het gebruik van deze gel was m’n huid wel iets droger. Daarom gebruik ik de moisturizing cream daarna altijd.

20150312-DSC_0466

“Een satijnzachte huid! de luchtige formule voor de normale huid trekt supersnel in en geeft de huid een intensieve vochtboost. limoenextracten en komkommersap verfrissen de huid en de toegevoegde sheaboter zorgt voor ultieme zachtheid. breng ‘s morgens en ‘s avonds aan op de gereinigde huid. kan ook prima dienen als basiscrème voor je make-up. vrij van kleurstoffen.”

20150312-DSC_0461

De crème deed inderdaad wat het beloofde. Het trekt supersnel in, ongeveer een halve minuut en zorgde er inderdaad voor dat m’n huid weer zacht aanvoelde.

20150312-DSC_0489

De crème zit een een kleinere tube en je hebt ook niet zoveel nodig. Helaas is de tube wel sneller op dan de gel, dus moet je weer naar de winkel toe.

Gister was ik nog op zoek in de Kruitvat voor een nieuw tube crème, maar ik kon hem helaas niet vinden. Dus ging ik naar de website van Essence en daar ontdekte ik dat alle producten van de My Life lijn uit het assortiment zijn gehaald. Ook via de Duitse website zijn ze niet meer te koop en daar baal ik best wel van! Ik vond deze producten fijn in gebruik, maar nu moet ik helaas op zoek naar iets anders.

Welk gezichtsverzorgingsproduct vind jij heel fijn?

Advertisements

3 thoughts on “Essence – review cleansing gel & moisturizing cream

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s