3x zien & doen in Palma de Mallorca

4466127817_e1b6ce7411_o-15

Zonnen, feesten en uitgaan? Palma de Mallorca heeft daarnaast nog veel meer te bieden! In en rondom de stad zijn veel oude gebouwen te bezichtigen en kan je interessante dingen doen. Ik vertel over 3 bezienswaardigheden en 3 dingen die leuk zijn om te doen in Palma de Mallorca.

3x zien

Palma_de_Mallorca_Catedral_La_Seu_11-3

  1. De indrukwekkende kathedraal La Seu Catedral valt niet te missen. Ook wel, de kathedraal van het Licht, genoemd, is pas echt goed zichtbaar aan de binnenkant. Door de vele gebrandschilderde ramen valt licht in allerlei kleuren naar binnen.
  2. Het 14e eeuwse kasteel Castillo de Bellver ligt boven op de heuvel net buiten de stad. De naam van het kasteel betekend ‘mooi uitzicht’ in het Catalaans en vanaf het kasteel heb je inderdaad een prachtig uitzicht over de baai van Palma en de bergketen.

14434755786_df0357ca73_o-12  Almudaina_catedral-5

3.  Een bezoek aan sfeervolle en romantische tuinen kan rondom het Palacio de la Almudaina. Dit van oorsprong Moorse paleis is al eeuwen oud en werd door de Spanjaarden omgedoopt in de gotische stijl. Toch zijn nog veel oude elementen aanwezig.

3x doen

Roter_Blitz_Soller-10

  1. De Tren de Soller een authentiek houten tram en is één van de oudste vervoersmiddelen op Mallorca. De tram rijdt van Palma de Mallorca door het indrukwekkende bergachtig gebied naar Sóller. In Sóller rijdt je langs zonnige terrassen en eindigt de reis bij de blauwe baai.
  2. Rondom Palma zijn verschillende watersporten te beoefenen, maar eentje die het uitproberen waard is, is Flyboarden. Met speciale schoenen waar water uit spuit, kan je ‘vliegen’ in de lucht en daarna een duik nemen in de zee. Wel moet je genoeg geld meenemen, want één sessie kost maar liefst al €69.

6294505633_345d83b08a_o-9  Interior_de_las_Cuevas_del_Drach-1

3.  Een bezoek aan de Drakengrot, ook wel de Cuevas del Drach genoemd, is een indrukwekkend gezicht. De rondleiding brengt je langs verschillende kamers met wel duizenden stalactieten en stalagmieten. De grotten zijn gevormd door het water van de Middellandse zee dat steeds tegen het kalksteen botste. Tip: in de zomer kan het erg druk zijn, dus reserveer van te voren een kaartje.

Wat lijkt jou het leukst om te zien/doen?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s